Luonnonvalo ja flow

Useasti kuvaan ulkona, sillä inspiraation saan eniten luonnosta. Teen paljon kuvauksia sisälläkin, mutta tällöin käytän salamaa ja softboxia. Tavoitteeni oli tällä kerta tehdä jotain erilaista.

Joulukuussa aloitin Sue Bryce’s 28 Days verkkokurssin, joka opettaa muun muassa flow-poseerausta, käyttää vain luonnonvaloa ja tekee upeita potretteja myös pienissä tiloissa. Kurssin innoittamana halusin kokeilla tätä metodia.

Halusin kuvata henkilön, joka ei ole kokenutta mallia, näin voidaan parhaiten harjoitella. Pyysin tähän tehtävään ystävääni Jankaa, joka on myös valokuvaaja. Kuvaajat ovat itsevarmoja kameran takana, mutta monille kuvattavana oleminen on epämukava ja mukavuusalueen ulkopuolella.  Tämän kuvauksen pointtina olikin se, että asia on haasteellinen meille molemmille.

Kuvauksen pidimme mun pienessä olohuoneessa hyödyntäen ikkunasta tulevaa luonnonvaloa. Siivosin siis pois kaikki ylimääräiset tavarat ja riipustin ikkunan eteen valkoisen lakanan, jotta kovasta auringonvalosta saadaan pehmeää.

Oli kyllä hauskaa kokeilla jotain erilaista. Kiitos Janka tämän projektin toteuttamisesta! 😉
Alla meidän suosikkikuvat.

*

 

muotokuva muotokuvaus archefoto archephotography luonnonvalo photography natural light valokuvaaja portraitphotographer andi balogh